15.02.2023

Olisiko sinusta SAKKIn puheenjohtajaksi kaudelle 2023-2024? 

Uutiset

Olisiko sinusta meidän puheenjohtajaksi, jolla on näkemystä ja kykyä johtaa Suomen ihaninta amisjärjestöä? Palatko halusta päästä linjaamaan amisten asioista päättäjien pöydissä tai mediassa? Hae meille puheenjohtajaksi!

SAKKIn puheenjohtajana tehtäväsi on johtaa, suunnitella ja koordinoida liiton toimintaa jokaisella osa-alueella. Pääset edustamaan SAKKIa erinäisissä tilaisuuksissa sekä tapahtumissa, joissa toimit amisten äänitorvena. Johdat liiton valtakunnallista edunvalvontaa, sekä käytät ensisijaisesti liiton ääntä julkisuudessa annettujen kannanottojen, tiedotteiden, lausuntojen ja julkilausumien osalta. Puheenjohtajana olet myös ensisijaisesti vastuussa liiton medianäkyvyydestä yhdessä asiantuntijoiden kanssa.

Puheenjohtajana työpäiviisi kuuluu paljon sidosryhmien tapaamisia, toimiston yhteisiä palavereita sekä hallituksen kokouksia. Luottamustoimessa pääset vaikuttamaan edunvalvontaan, suunnittelemaan tapahtumia sekä edistämään toimintasuunnitelmaa yhdessä pääsihteerin kanssa, joka johtaa operatiivista toimintaa. Puheenjohtajana toimit myös pääsihteerin esihenkilönä ja työnantajan edustajana koko henkilöstölle. Kuukausittain puheenjohtajana pääset osallistumaan erilaisiin tapahtumiin ja tilaisuuksiin, joissa voi olla kuulemisia, paneelikeskusteluja tai kommenttipuheenvuoroja.

Puheenjohtajana onnistumiseen on olennaista hahmottaa SAKKIn toimintaa ohjaavat linjat, sekä hyvät kokouskäytänteet. Oman työn organisointitaidoilla on iso merkitys, sillä työ on hyvin itseohjautuvaa. Hyvällä puheenjohtajalla on avoin ja joustava ote, sekä johtamistaitoja jo takataskussa. Puheenjohtajan on lain mukaan oltava yli 18-vuotias. Puheenjohtaja tullaan perehdyttämään tehtäviinsä, joten olennaista on kyky ja halu omaksua uusia asioita, ja joskus monimutkaisiakin edunvalvonnan kiemuroita.

Puheenjohtajalla ei varsinaisesti ole työaikaa, mutta työ on luonteeltaan täysipäiväinen ja työajan vaihtelevat jonkin verran. Puheenjohtajalle maksetaan kuukausittaista palkkiota luottamustoimesta 1800€. Puheenjohtajalle kuuluu tämän lisäksi muun muassa kiinteä työpiste mahdollisuus, työskentelylaitteet, työterveyshuolto sekä lounasetuus.

Puheenjohtaja valitaan SAKKIn liittokokouksessa, joka järjestetään Tampereella 14.-15.4.2023. Valitsemme liittokokouksessa myös 1-2 varapuheenjohtajaa, 7-10 hallituksen varsinaista jäsentä sekä 1-4 varajäsentä. Voit lukea hallitushausta lisää täältä. Hakulomake puheenjohtajaksi, varapuheenjohtajaksi sekä hallituksen jäseniksi löytyy osoitteesta amis.fi/hallitushaku

Lisätietoja puheenjohtajana toimimisesta antaa SAKKIn nykyinen puheenjohtaja Aale Päivinen, [email protected], puh. 044 7530 581.