15.02.2023

Haluaisitko sä olla Suomen amisten kasvot? Hae hallitukseen!

Uutiset

Onko sinulla palava halu päästä vaikuttamaan amisten asioihin? Ehkä sua kiinnostaa olla mukana suunnittelemassa meidän tapahtumia, koulutuksia tai oppilaitoskiertuetta? Tai mahdollisesti kannanottojen suunnittelu, edunvalvonta ja vaikuttaminen on se, joka saa sinun sydämen sykkimään? Hae SAKKIn hallitukseen tai varapuheenjohtajaksi.

Hae varapuheenjohtajaksi!

Varapuheenjohtajat toimivat SAKKIssa tiimien vetäjinä. Varapuheenjohtajana pääset hoitamaan edustustehtäviä, tukemaan puheenjohtajaa hänen työssään, sekä tarvittaessa tuuraamaan puheenjohtajan ollessa estynyt. Varapuheenjohtajana voit päästä erilaisiin paneeleihin, juontamaan tilaisuuksia, pitämään kommenttipuheenvuoroja, tapaamaan sidosryhmiä tai antamaan haastatteluja medialle.

Hyvä varapuheenjohtaja sitoutuu tehtäviin, on luotettava sekä joustava. Tiettyä uskallusta on myös tärkeää olla, koska edustustilaisuuksia saattaa välillä tulla hyvin lyhyellä varoitusajalla. Varapuheenjohtajan on myös tärkeää olla avoin, sekä ottaa muut huomioon. Johtamistaidot ovat varapuheenjohtajalla olennaisia taitoja.

Varapuheenjohtajan tulee SAKKIssa olla yli 18-vuotias.

Hae hallitukseen!

Hallituslaisena sinulla on mahdollisuus päästä vaikuttamaan päätöksentekoon sekä tuomaan amisten ääntä kuuluviin muun muassa erilaisissa työryhmissä sekä SAKKIn kannanotoissa ja lausunnoissa. Hallituslaisena pääset tutustumaan amiksiin ympäri Suomen, vierailemaan erinäisissä tilaisuuksissa ja paikoissa, kuten ministeriöissä,  eduskunnassa, tai erilaisissa tilaisuuksissa.

SAKKIssa hallituksen jäsenen ja varajäsenen ero näkyy vain kokouksissa, jossa varajäsenillä ei ole äänivaltaa, mikäli kaikki hallituksen jäsenet ovat läsnä. Varajäsenet pääsee mukaan suunnittelemaan, ideoimaan ja toteuttamaan erilaisia ohjelmanumeroita tai projekteja samalla tavalla, kuin kuka tahansa muukin hallituksen jäsenistä.

Hyvä hallituslainen on yhteistyökykyinen, haluaa tehdä toiminnasta kaikille mukavaa sekä kunnioittaa monenlaisia mielipiteitä. Uteliaisuudella SAKKIa ja amisten asioita kohtaan pärjää pitkälle! Kenenkään ei tarvitse olla seppä syntyessään, jos sinulla on vain halu vaikuttaa ja olet valmis laittamaan aikaa SAKKIn toimintaan.

Puheenjohtaja, varapuheenjohtajat ja hallituslaiset valitaan SAKKIn liittokokouksessa, joka järjestetään Tampereella  14.-15.4.2023. Valitsemme liittokokouksessa puheenjohtajan, 1-2 varapuheenjohtajaa, 7-10 hallituksen varsinaista jäsentä sekä 1-4 varajäsentä. Voit lukea puheenjohtajahausta lisää täältä. Pääset täyttämään hallitushaun lomakkeen osoitteessa amis.fi/hallitushaku

Lisätietoja hallitustoiminnasta antaa SAKKIn nykyinen puheenjohtaja Aale Päivinen, [email protected], puh. 044 7530 581.