SAKKI ry

Liittokokous

Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto – SAKKI ry:n 18. liittokokous

Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto – SAKKI ry:n 18. liittokokous järjestetään Kuopiossa 23.-24.4.2022. 

Kokouksessa hyväksytään toimintasuunnitelma, talousarvio, amisten poliittinen linjapaperi ja julkilausuma sekä puheenjohtaja, 1-2 varapuheenjohtaja(a), sekä liiton hallitus.

Miten pääsen mukaan liittokokoukseen?

Liittokokoukseen ilmoittaudutaan tämän linkin kautta.

Ilmoittautuminen on auki 31.3.2022 klo 23.59 asti.

Liittokokous on SAKKIn suurin ja merkittävin tapahtuma, joka on amikselle ennen kaikkea aito vaikuttamisen paikka. Liittokokous on monelle opiskelijalle ensimmäinen kokous esimerkiksi opiskelijakunnan kokouksen lisäksi.

Osallistuminen liittokokoukseen maksaa

 • 120 euroa opiskelijakunnan edustajilta
 • 300 euroa yhteisöjäsenten edustajilta

Hinta sisältää matkat kotikunnasta kokouspaikalle ja takaisin, viikonlopun ohjelman, materiaalit, ruoat ja majoituksen kahden hengen huoneissa. Liittokokouksen osallistumismaksu laskutetaan jälkikäteen.

  Dokumentit

  Nämä seuraavat dokumentit tullaan käsittelemään liittokokouksessa huhtikuussa. Linkit dokumentteihin päivitetään liittokokousedustajien sivulle.

  Käsiteltävät dokumentit:

  • Esityslista
  • Toimintasuunnitelma 2022-2023
  • Amisten poliittinen linjapaperi 2022-2024
  • Talousarvio
  • Julkilausuma
  • Toimintakertomus

  Liittokokouksen edustajat

  SAKKIn sääntöjen kohdassa 7 § Liittokokousedustajat ja äänioikeus liittokokouksessa määritetään kenellä on äänioikeus liittokokouksessa. Edustajia liittokokoukseen voivat lähettää opiskelijakunnat sekä yhteisöjäsenet. Edustajien määrä muodostuu seuraavasti:

  SAKKIn jäsenopiskelijakunnat ovat oikeutettuja lähettämään liittokokoukseen yhden (1) varsinaisen ja yhden (1) varaedustajan kultakin 31.12.2020 mennessä SAKKIn jäsenmaksunsa maksaneelta alkavalta sadalta (100) jäseneltään.

  Opiskelijakunnat, jotka eivät ole SAKKIn jäsenopiskelijakuntia ovat oikeutettuja lähettämään liittokokoukseen yhden (1) varsinaisen ja yhden (1) varaedustajan kultakin 31.12.2020 mennessä SAKKIn jäsenmaksunsa maksaneelta alkavalta kahdeltasadalta (200) jäseneltään.

  SAKKIn yhteisöjäsenet ovat oikeutettuja lähettämään liittokokoukseen yhden (1) varsinaisen edustajan ja yhden (1) varaedustajan kultakin 31.12.2020 mennessä jäsenmaksunsa maksaneelta alkavalta kahdelta tuhannelta (2000) alle 29-vuotiaalta jäseneltään.

  Lue lisää yhteisöjäsenistä klikkaamalla linkkiä tästä.

  Haluaisitko sä olla Suomen amisten kasvot? Hae hallitukseen!

  Liittokokous valitsee SAKKIn hallituksen aina tulevalle kaudelle. Vuoden 2022 liittokokouksessa valitaan puheenjohtaja, 1-2 varapuheenjohtaja(a) sekä hallituksen varsinaiset jäsenet sekä varajäsenet kaudelle kesäkuu 2022-toukokuu 2023. Ehdolle voit asettua täyttämällä tämän lomakkeen.

  SAKKIn hallitus koostuu puheenjohtajasta, kaudesta riippuen yhdestä (1) – kahdesta (2) varapuheenjohtajasta, varsinaisista sekä varajäsenistä. Hallituslaisena sinulla on mahdollisuus päästä vaikuttamaan päätöksentekoon sekä pääset tuomaan ammattiin opiskelevien ääntä kuuluviin muun muassa erilaisissa työryhmissä sekä SAKKIn kannanotoissa ja lausunnoissa. Kenenkään ei tarvitse olla seppä syntyessään, jos sinulla on vain halu vaikuttaa ja olet valmis laittamaan aikaa SAKKIn toimintaan. Voi hallituspaikka olla juuri sinulle sopiva.

  Puheenjohtajan ja varapuheenjohtajien tulee olla yli 18-vuotiaita.

  Kysyttävää liittokokouksesta?

  NOORA LUUKKA
  pääsihteeri (operatiivinen johtaminen, yhteistyösopimukset)
  ANETTE POTTONEN
  järjestöpalveluiden asiantuntija (hallinto ja toimiston arki)

  Ehdokasgalleria

  Täältä pääset tutustumaan ehdokashakijoihin SAKKIn puheenjohtajaksi, varapuheenjohtajaksi ja hallituksen jäseniksi. Klikkaamalla ehdokasta avautuu näkymä, jossa pääsee tutustumaan ehdokkaan ajatuksiin lisää.

  Ehdokasgalleriaa päivitetään liittokokoukseen asti viikoittain.