SAKKI ry

Liittokokous

Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto – SAKKI ryn 20. liittokokous

Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto – SAKKI ry:n 20. liittokokous järjestetään Nastolassa, Liikuntakeskus Pajulahdessa 12.-13.4.2024.

Kokouksessa käsitellään liittohallituksen esitys liiton uudeksi strategiaksi vuosille 2024-2027 sekä sääntöjen määrittelemät tilinpäätös, toimintasuunnitelma, talousarvio ja julkilausuma sekä puheenjohtaja, 1-2 varapuheenjohtaja(a), sekä liiton hallitus.

Mikä ihmeen liittokokous?

Liittokokous on SAKKIn suurin ja merkittävin tapahtuma, joka on amikselle ennen kaikkea aito vaikuttamisen paikka. Liittokokous on monelle opiskelijalle ensimmäinen kokous esimerkiksi opiskelijakunnan kokouksen lisäksi. Kaksipäiväinen ja noin sadasta edustajasta koostuva kokous vaatinee hieman avaamista. Tältä sivulta löydät perustiedot liittokokouksesta. Liittokokousedustajille avataan myöhemmin tarkempi sivusto, josta pääsee muun muassa tutustumaan käsiteltäviin dokumentteihin.

  Dokumentit

  Nämä seuraavat dokumentit tullaan käsittelemään liittokokouksessa huhtikuussa. Linkit dokumentteihin päivitetään liittokokousedustajien sivulle.

  Käsiteltävät dokumentit:

  • Esityslista
  • Toimintakertomus 2023
  • Tilinpäätös 2023
  • Tilintarkastajan lausunto
  • Toimintasuunnitelma 2024-2025
  • Talousarvio 2025
  • Strategia 2024-2027
  • Julkilausuma

  Liittokokouksen edustajat

  SAKKIn sääntöjen kohdassa 7 § Liittokokousedustajat ja äänioikeus liittokokouksessa määritetään kenellä on äänioikeus liittokokouksessa. Edustajia liittokokoukseen voivat lähettää opiskelijakunnat sekä yhteisöjäsenet. Edustajien määrä muodostuu seuraavasti:

  SAKKIn jäsenopiskelijakunnat ovat oikeutettuja lähettämään liittokokoukseen yhden (1) varsinaisen ja yhden (1) varaedustajan kultakin 31.12.2023 mennessä SAKKIn jäsenmaksunsa maksaneelta alkavalta sadalta (100) jäseneltään.

  Opiskelijakunnat, jotka eivät ole SAKKIn jäsenopiskelijakuntia ovat oikeutettuja lähettämään liittokokoukseen yhden (1) varsinaisen ja yhden (1) varaedustajan kultakin 31.12.2023 mennessä SAKKIn jäsenmaksunsa maksaneelta alkavalta kahdeltasadalta (200) jäseneltään.

  SAKKIn yhteisöjäsenet ovat oikeutettuja lähettämään liittokokoukseen yhden (1) varsinaisen edustajan ja yhden (1) varaedustajan kultakin 31.12.2023 mennessä jäsenmaksunsa maksaneelta alkavalta kahdelta tuhannelta (2000) alle 29-vuotiaalta jäseneltään.

  SAKKIn liittokokouksessa jokainen osallistuja edustaa omaa taustaorganisaatiota eli tahoa, jolta on saanut valtakirjan osallistua liittokokoukseen. Mikäli haluat lähteä liittokokoukseen kannattaa sinun olla ensimmäisenä yhteydessä oppilaitoksesi opiskelijakuntaan tai SAKKIn yhteisöjäsenenä olevan ammattiliiton nuorisovastaavaan. Näin saat lisätietoa.

  Lue lisää yhteisöjäsenistä klikkaamalla linkkiä tästä.

  Osallistuminen liittokokoukseen maksaa

  • 150 euroa opiskelijakunnan edustajilta
  • 250 euroa yhteisöjäsenten edustajilta

  Hinta sisältää viikonlopun ohjelman, materiaalit, ruoat, majoituksen ja yhteiskuljetuksen Lahden asemalta kokouspaikalle ja takaisin. Osallistuja vastaa itse matkustuskuluista ja lippujen ostamisesta. Liittokokouksen osallistumismaksu laskutetaan jälkikäteen.

  Liittokokoukseen ilmoittaudutaan alla olevasta linkistä. Ilmoittautuminen on auki 21.3.2024 klo 23.59 asti.

  Valtakirja liittokokoukseen

  Opiskelijakuntien ja yhteisöjäsenten tulee toimittaa edustajiensa valtakirjat 21.3.2024 klo 23:59 mennessä. Jokainen delegaatio toimittaa vain yhden (1) valtakirjan, johon on koottu kaikki varsinaiset- ja varaedustajat. Valtakirjapohjan löydät täältä.

  Valtakirja toimitetaan seuraavasti:

  1. Jokainen delegaatio toimittaa vain yhden (1) valtakirjan, johon on koottu kaikki varsinaiset- ja varaedustajat.

  2. Avaa valtakirjapohja ja kopioi se ja muokkaa kopiota.

  3. Täytä lomakkeen ensimmäiselle riville tausta organisaation nimi, jonka valtakirja on, eli ammattiliiton tai opiskelijakunnan nimi.

  4. Listaa jokainen käytettävissä oleva äänenkäyttäjä omalle rivilleen ja äänen mahdollinen varaedustaja.

  “HUOM! Jokaisella varsinaisella edustajalla on käytössä vain yksi ääni. Varaedustajalla on äänioikeus vain silloin, kun hän toimii varsinaisen edustajan tilalla. Varaedustajana ei voi toimia edustaja, joka toimii myös varsinaisena edustajana.”

  5. Kirjaa valtakirjan loppuun kuka valtakirjan on laatinut organisaation puolesta ja päivämäärä.

  6. Tallenna valtakirja PDF muotoon ja lähetä se sähköpostilla [email protected] 21.3.2024 klo 23:59 mennessä.

  7. Mikäli valtakirjaan on tarve tehdä muutoksia sen toimittamisen jälkeen, tulee valtakirja laatia uudelleen ja lähettää uudestaan [email protected].

  Apua valtakirjan täyttämiseen saat Anette Pottoselta ([email protected]).

  Matkustaminen

  Osallistumismaksu ei sisällä matkalippuja, joten jokainen osallistuja huolehtii matkustamisestaan itse tai taustaorganisaation kautta. Ennen ilmoittautumista sinun kannattaa selvittää maksaisiko opiskelijakunta, oppilaitos tai yhteisöjäsen matkalippusi, erityisesti jos he maksavat osallistumismaksusi.

  SAKKI on järjestänyt yhteiskuljetuksen Lahden juna-asemalta Pajulahteen. Yhteiskuljetus lähtee perjantaina klo 12. Lauantaina paluukyyti on Lahden asemalla klo 15 mennessä. Huomioi tämä mahdollisia junalippuja hankkiessasi.

  Tässä mahdollisia esimerkki junavuoroja, joita suosittelemme:

  Perjantai 12.4.

  • Joensuu 6:08-11:47
  • Helsinki 10:14-11:11
  • Tampere 9:00-11:11
  • Turku(Kupittaa) 7:31-11:11
  • Kajaani 6:33-11:47
  • Jyväskylä 7:19-11:11

  lauantai 13.4.

  • Joensuu 15:13-20:18
  • Helsinki 15:49-16:40
  • Tampere 15:49-17:58
  • Turku(Kupittaa) 15:49-19:27
  • Oulu 15:49-22:15
  • Kajaani 15:13-20:32
  • Jyväskylä 15:13-18:58

  Mikäli saavut paikalle jollakin muulla kuin yhteiskuljetuksella olet itse vastuussa selvittämään ja järjestämään matkasi kokouspaikalle.

  Oulusta ja pohjoisemmasta saapuvilla on mahdollisuus saapua kokouspaikalle torstai iltana. Tällöin ylimääräinen majoittumisyö kuuluu osallistumismaksuun. Ole tästä asiasta yhteydessä Anetteen mahdollisimman pian.

  Kysymyksiin apua saat lähettämällä viestiä Anetelle ([email protected]).

  Liittokokouskoulutus

  Tervetuloa mukaan liittokokouskoulutukseen tiistaina 4.4. klo 15-17!

  Koulutuksessa pääset kuulemaan esimerkiksi mitä SAKKIn liittokokouksessa tehdään, miten vaikutetaan, mitä on hyvä tietää ja mitä dokumentteja siellä käsitellään. Koulutus järjestetään webinaarina, eli etänä. Koulutukseen on tervetulleita niin ensikertalaiset kuin kokeneet konkarit.

  Ilmoittaudu mukaan 2.4. mennessä, Google Meet-linkit lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiin viimeistään keskiviikkona 3.4.

  Lisätietoja saat Sara Siponmaalta ([email protected]).

  Olisiko sinusta edustamaan Suomen amiksia? Hae SAKKIn hallitukseen!

  Me haetaan jälleen uutta hallitusta kaudelle 2024-2025.

  Olisiko sinusta juuri meille oikea tyyppi? Palatko halusta päästä vaikuttamaan amisten asialla? Koetko että sinulla on jotain annettavaa tälle järjestölle?

  Hae SAKKIn hallitukseen, ja voit saada kaudelta mukaasi huikean kokemuksen, uusia ystäviä ja paljon uutta osaamista!

  Puheenjohtaja, varapuheenjohtajat ja hallituslaiset valitaan SAKKIn liittokokouksessa, joka järjestetään Lahdessa 12.-13.4.2024. Valitsemme liittokokouksessa puheenjohtajan, 1-2 varapuheenjohtajaa, 7-10 hallituksen varsinaista jäsentä sekä 1-4 varajäsentä.

  Ilmoittaudu 21.3.2024 mennessä hallitushaku lomakkeella, niin saat itsesi ehdokasgalleriaan näkyville! Tämän päivämäärän jälkeen ilmoittautuneet ehdokkaat listataan nimijärjestykseen nettisivuille perjantai-illan 12.4. aikana. Kannustamme myös kertomaan omissa verkostoissanne ja someissanne ehdokkuudestasi ennen liittokokousta.

  Lue lisää hallitustoiminnasta tästä artikkelista.

  Kysyttävää liittokokouksesta?

  Anette Pottonen
  talous- ja hallintoasiantuntija (hallinto, talous, laskutus)

  Ehdokasgalleria

  Täältä pääset tutustumaan ehdokashakijoihin SAKKIn puheenjohtajaksi, varapuheenjohtajaksi ja hallituksen jäseniksi.

  Kaikki 25.3. aikana ehdolle ilmoittautuneet lisätään ehdokasgalleriaan. Tämän päivämäärän jälkeen ilmoittautuneet ehdokkaat listataan nimijärjestykseen tänne sivulle perjantai-illan 12.4. aikana ehdokasasettelun päätyttyä.

  Klikkaamalla ehdokasta avautuu näkymä, jossa pääsee tutustumaan ehdokkaan ajatuksiin lisää.

  Hakee puheenjohtajaksi
  Hakee puheenjohtajaksi
  Hakee varapuheenjohtajaksi
  Hakee varapuheenjohtajaksi
  Hakee hallituksen jäseneksi
  Hakee hallituksen jäseneksi
  Hakee hallituksen jäseneksi
  Hakee hallituksen jäseneksi
  Hakee hallituksen jäseneksi
  Hakee hallituksen jäseneksi
  Hakee hallituksen jäseneksi