SAKKI ry

Liittokokous

Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto – SAKKI ryn 19. liittokokous

Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto – SAKKI ryn 19. liittokokous järjestetään Tampereella 14.-15.4.2023. 

Kokouksessa hyväksytään toimintasuunnitelma, talousarvio, ja julkilausuma sekä valitaan liitolle puheenjohtaja, 1-2 varapuheenjohtaja(a), sekä liiton hallitus.

Miten pääsen mukaan liittokokoukseen?

Ilmoittautuminen on auki 23.3.2023 klo 23.59 asti.

Liittokokous on SAKKIn suurin ja merkittävin tapahtuma, joka on amikselle ennen kaikkea aito vaikuttamisen paikka. Liittokokous on monelle opiskelijalle ensimmäinen kokous esimerkiksi opiskelijakunnan kokouksen lisäksi. Kaksipäiväinen ja noin sadasta edustajasta koostuva kokous vaatinee hieman selvennystä ja suomennosta. Tältä sivulta löydät perustiedot liittokokouksesta. Liittokokousedustajille avataan myöhemmin tarkempi sivusta, josta pääsee muun muassa tutustumaan käsiteltäviin dokumentteihin.

Osallistuminen liittokokoukseen maksaa

 • 120 euroa opiskelijakunnan edustajilta
 • 300 euroa yhteisöjäsenten edustajilta

Hinta sisältää matkat kotikunnasta kokouspaikalle ja takaisin, viikonlopun ohjelman, materiaalit, ruoat ja majoituksen. Liittokokouksen osallistumismaksu laskutetaan jälkikäteen.

  Dokumentit

  Nämä seuraavat dokumentit tullaan käsittelemään liittokokouksessa huhtikuussa. Linkit dokumentteihin päivitetään liittokokousedustajien sivulle.

  Käsiteltävät dokumentit:

  • Esityslista
  • Toimintakertomus 2022
  • Tilinpäätös 2022
  • Tilintarkastajan lausunto
  • Toimintasuunnitelma 2023-2024
  • Talousarvio 2024
  • Julkilausuma

  Liittokokouksen edustajat

  SAKKIn sääntöjen kohdassa 7 § Liittokokousedustajat ja äänioikeus liittokokouksessa määritetään kenellä on äänioikeus liittokokouksessa. Edustajia liittokokoukseen voivat lähettää opiskelijakunnat sekä yhteisöjäsenet. Edustajien määrä muodostuu seuraavasti:

  SAKKIn jäsenopiskelijakunnat ovat oikeutettuja lähettämään liittokokoukseen yhden (1) varsinaisen ja yhden (1) varaedustajan kultakin 31.12.2022 mennessä SAKKIn jäsenmaksunsa maksaneelta alkavalta sadalta (100) jäseneltään.

  Opiskelijakunnat, jotka eivät ole SAKKIn jäsenopiskelijakuntia ovat oikeutettuja lähettämään liittokokoukseen yhden (1) varsinaisen ja yhden (1) varaedustajan kultakin 31.12.2022 mennessä SAKKIn jäsenmaksunsa maksaneelta alkavalta kahdeltasadalta (200) jäseneltään.

  SAKKIn yhteisöjäsenet ovat oikeutettuja lähettämään liittokokoukseen yhden (1) varsinaisen edustajan ja yhden (1) varaedustajan kultakin 31.12.2022 mennessä jäsenmaksunsa maksaneelta alkavalta kahdelta tuhannelta (2000) alle 29-vuotiaalta jäseneltään.

  Lue lisää yhteisöjäsenistä klikkaamalla linkkiä tästä.

  Haluaisitko sä olla Suomen amisten kasvot? Hae hallitukseen!

  Liittokokous valitsee SAKKIn hallituksen aina tulevalle kaudelle. Vuoden 2023 liittokokouksessa valitaan puheenjohtaja, 1-2 varapuheenjohtaja(a) sekä hallituksen varsinaiset jäsenet sekä varajäsenet kaudelle kesäkuu 2023-toukokuu 2024.

  Hae seuraavaksi SAKKIn puheenjohtajaksi!

  Olisiko sinusta meidän puheenjohtajaksi, jolla on näkemystä ja kykyä johtaa Suomen ihaninta amisjärjestöä? Palatko halusta päästä linjaamaan amisten asioista päättäjien pöydissä tai mediassa?

  SAKKIn puheenjohtajana tehtävänä on johtaa, suunnitella ja koordinoida liiton toimintaa jokaisella osa-alueella, sekä SAKKIn edustaminen tilaisuuksissa, tapahtumilla tai esimerkiksi mediassa. Puheenjohtaja toimii myös pääsihteerin esihenkilönä ja työnantajan edustajana koko henkilöstölle.

  Ehdokkaaksi tulee asettua viimeistään liittokokouksessa perjantaina 14.4.2023 kello 15.00 mennessä.

  Lue lisää puheenjohtajana toimimisesta tästä, ja täytä hakulomake alla.

  Hae varapuheenjohtajaksi tai hallituksen jäseneksi!

  Haluatko olla mukana suunnittelemassa meidän tapahtumia, koulutuksia tai oppilaitoskiertuetta? Tai mahdollisesti kannanottojen suunnittelu, edunvalvonta ja vaikuttaminen on se, joka saa sinun sydämen sykkimään? Hae SAKKIn hallitukseen tai varapuheenjohtajaksi.

  Varapuheenjohtajat toimivat SAKKIssa tiimien vetäjinä, sekä puheenjohtajan oikeana ja vasempana kätenä. Varapuheenjohtajat pääsevät edustamaan SAKKIa erilaisissa tilaisuuksissa ja tapahtumissa, tapaamaan sidosryhmiä, päättäjiä ja amiksia ympäri Suomen.

  Hallituslaisena sinulla on mahdollisuus päästä vaikuttamaan päätöksentekoon sekä tuomaan amisten ääntä kuuluviin muun muassa erilaisissa työryhmissä sekä SAKKIn kannanotoissa ja lausunnoissa. Hallituslaisena pääset tutustumaan amiksiin ympäri Suomen, vierailemaan erilaisissa tilaisuuksissa ja paikoissa, kuten ministeriöissä ja  eduskunnassa.

  Kenenkään ei tarvitse olla seppä syntyessään, jos sinulla on vain halu vaikuttaa ja olet valmis laittamaan aikaa SAKKIn toimintaan, voi hallituspaikka olla juuri sinulle sopiva.

  Ehdokkaaksi tulee asettua viimeistään liittokokouksessa perjantaina 14.4.2023 kello 15.00 mennessä.

  Lue lisää varapuheenjohtajana tai hallituslaisena toimimisesta, ja hae alta!

  Kysyttävää liittokokouksesta?

  Noora Luukka
  toiminnanjohtaja (operatiivinen johtaminen, sidosryhmäyhteistyö)
  Anette Pottonen
  talous- ja hallintoasiantuntija (hallinto, talous, laskutus)

  Ehdokasgalleria

  Täältä pääset tutustumaan ehdokashakijoihin SAKKIn puheenjohtajaksi, varapuheenjohtajaksi ja hallituksen jäseniksi. Ehdokkaat ovat hakemiensa pestien mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Klikkaamalla ehdokasta avautuu näkymä, jossa pääsee tutustumaan ehdokkaan ajatuksiin lisää.

  Ehdokasgalleriaa pyritään päivittämään n. kerran viikossa.