16.03.2020

Ehdokasblogi Tanja Päivinen: Haen varapuheenjohtajaksi

Vieraskynä

Kuvassa lehdestä leikeltyjä sanoja, jotka kuvastavat Tanjaa.

Hei! Olen Tanja Päivinen, 24 vuotias nuori ja asustelen 3 vuotiaan poikani kanssa Riihimäellä. Opiskelen tällä hetkellä merkonomiksi, ja samalla teen töitä Lidlissä. SAKKI on minulle se ensimmäinen järjestö, jossa innostuin vaikuttamisesta ja ensimmäinen paikka, missä tunsin, että oikeasti kuulun johonkin. Haen varapuheenjohtajaksi, koska pidän vastuusta ja (yllätyin tästä itsekkin) kokouksissa istumisesta. Nämä ja moni muu asia antavat minulle voimaa ja motivaatiota tehdä mitä vain, ja tässä seuraavaksi avaisinkin teemojani tälle kaudelle.

Opiskelijakunnat

Omien opiskelijakunta kausien pohjalta voin sanoa, että tarvitsemme enemmän tukea ja yhteyttä SAKKIlta. Opiskelijakuntiin ja oppilaitoksiin pitäisi startata kummi toiminta, jolla voisimme olla helpommin lähestyttäviä ongelmatilanteissa ja tapahtumien suunnittelussa. Hallituslaisille jaettaisiin omat oppilaitokset, joiden opiskelijakuntiin he olisivat aktiivisesti yhteydessä ja mahdollisesti kävisivät paikan päällä tutustumassa ja tsemppaamassa, näin saataisiin aktivoitua ja innostettua hiljaisempiakin opiskelijakuntia. Kummin kanssa olisi mahdollista keskustella huolenaiheista, ja kummi pystyisi yhdessä opiskelijakuntien kanssa miettiä näihin ratkaisuja. Oppilaitos kummit voivat näin helpommin myös informoida SAKKIn tapahtumista ja toiminnasta. SAKKI saisi näin myös tuotua toimintaansa näkyvämmäksi oppilaitoksissa, kummit voisivat tuoda tapaamisten yhteydessä SAKKIn julisteita joita opiskelijakunta kiinnittäisi oppilaitoksen näkyvimmille paikoille.

Amikset

Amisten ääni jää helposti hiljaiseksi yksin, ja meidän SAKKIssa tarvitsee auttaa amiksia saamaan äänensä kuuluviin. Järjestetään oppilaitoskohtaisia kyselyitä, joilla saadaan yksityiskohtaisempaa informaatiota oppilaitosten ongelmakohdista ja asioista, joista amikset ovat tyytyväisiä. Kyselyihin panostettaisiin niin, että opiskelijakunnat yhdessä oman oppilaitos kumminsa kanssa pitäisivät pienen infotilaisuuden tai opiskelijafoorumin, joissa opiskelijat olisivat luokkansa kesken miettineet ennalta annettuihin kysymyksiin vastauksia, joita he pääsisivät tuomaan tilaisuudessa esille. Positiivisella palautteella saamme ideoita toisiin oppilaitoksiin, mitä kannattaisi parantaa ja lisätä. Negatiiviseen palautteeseen keskittyisimme hallituksen voimin, miten saisimme parannettua amisten mukavuutta oppilaitoksissa. Näytetään amiksille, että meihin voi luottaa ja olemme aina apuna!

Perheelliset opiskelijat

Perheellisiä amiksia on pieni määrä, jonka takia he saattavat jäädä varjoon. Lapsiystävällisillä tapahtumilla ja lisäämällä paikallisia tapahtumia esimerkiksi opiskelijakuntien kanssa saataisiin aktivoitua heitäkin. Viikonlopun kestäviin tapahtumiin voitaisiin lisätä lapsiparkki, ja mahdollisuus tulla päiväksi käymään. Näitä asioita pitäisi myös mainostaa enemmän. Näin tehdään SAKKIsta helposti lähestyttävämpi myös heille, joilla ei ole ennen ollut mahdollisuutta tulla mukaan, koska lapselle ei välttämättä aina saa hoitopaikkaa tapahtumien ajaksi. Lasten läsnäoloa tapahtumilla ei myöskään millään tavalla syrjittäisi, vaan kannustettaisiin. Lapsiparkki olisi hallituslaisten pitämä, joihin on mahdollisuus jättää lapsi iästä riippumatta. Lapsille järjestettäisiin puuhaa ja tekemistä siksi aikaa, että vanhempi saa tutustua SAKKIin ja uusiin ihmisiin, sekä mahdollisuuden juoda kahvinsa rauhassa. Lasten iät ilmoitettaisiin jo ilmoittautumislomakkeessa, jotta hallituksen kesken pystytään miettimään, kuinka monta ihmistä lapsiparkkiin tarvitaan, ja minkälainen tekeminen on innostavinta lapsille.

Kiitos lukemisesta, ja toivottavasti onnistuin innostamaan juuri sinua äänestämään minua varapuheenjohtajaksi! Nähdään liittokokouksessa! 

Tanja Pävinen on ehdolla SAKKIn varapuheenjohtajaksi. Tutustu Tanjaan ja muihin ehdokkaisiin paremmin sivulla liittokokous.