16.11.2021

Ammatillisen koulutuksen laatupalkinnot 2021

Uutiset

Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto – SAKKI ry lämpimästi onnittelee vuoden 2021 ammatillisen koulutuksen laatupalkinnon myöntämisestä Ammattiopisto Luovia sekä onnea myös kunniamaininnasta Suomen Diakoniaopisto SDO:ta. Kiitos tekemästänne laadukkaasta työstä etenkin tasa-arvo ja yhdenvertaisuuskysymyksissä, ammattiin opiskelevien eteen. Teema on noussut koronapandemian aikana vieläkin tärkeämpään rooliin.

Ammatillisen koulutuksen laatupalkinto on Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämä palkinto ja laatupalkintokilpailun teemoina olivat tänä vuonna tasa-arvo ja yhdenvertaisuus. Laatupalkinnolla kannustetaan ammatillisen koulutuksen järjestäjiä toiminnan laadun arviointiin ja jatkuvaan parantamiseen. Tavoitteena on löytää parhaita käytäntöjä muiden organisaatioiden oppimisen perustaksi ja edistää ammatillisen koulutuksen arvostusta, vetovoimaa ja tunnettuutta. Vuosittain vaihtuvilla painopistealueilla kiinnitetään huomioita erilaisiin koulutuspoliittisesti tärkeisiin erityisteemoihin.

SAKKI on mukana laatupalkintotoimikunnassa huolehtimassa opiskelijanäkökulman toteutumisen laatupalkintoarvioinneissa. Tänä vuonna SAKKIn edustaja laatupalkintotoimikunnassa oli puheenjohtaja Jutta Vihonen.

Tarkemmat perustelut tämän vuoden laatupalkinnon myöntämisestä on luettavissa Opetus- ja kulttuuriministeriön sivuilta: https://www.oph.fi/fi/koulutus-ja-tutkinnot/ammatillisen-koulutuksen-laatupalkinnot