10.08.2021

Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto vaatii koronarokotuksia ammatillisiin oppilaitoksiin

Kannanotto

Ammatillinen koulutus on pääosin alkanut lähiopetuksessa kautta maan. Jälleen nousussa olevat koronatartuntojen määrät sekä nuorten ja nuorten aikuisten alhainen rokotekattavuus kuitenkin huolettavat ja voivat pahimmillaan uhata lähiopetuksen järjestämisen. Suomen Lukiolaisten Liitto esitti viime viikolla lukioihin pop-up -rokotuspisteitä. Myös SAKKI näkee oppilaitoksissa annettavat rokotukset toimivana keinona rokotekattavuuden nostamisessa.

Opiskelupäivän aikana oppilaitoksesta saatava koronarokote muistuttaisi opiskelijaa rokotteen tärkeydestä ja kannustaisi osaltaan sen ottamaan.

SAKKIn puheenjohtaja Jutta Vihonen

Opiskelupäivän aikana tapahtuva rokotus madaltaisi kynnystä ottaa koronarokote. Oppilaitosrokotukset helpottaisivat varsinkin niiden opiskelijoiden tilannetta, jotka kulkevat toiselta paikkakunnalta opintoihin. Näillä kotipaikkakunnilla ei välttämättä ole mahdollisuutta rokotteeseen ilta-aikaan, jolloin koronarokotteen ottaminen voisi viedä yhden lähiopetuspäivän. Koronarokotuksen ottamisesta ei tule seurata opiskelijalle luvatonta tai hyväksymätöntä poissaoloa opetuksesta.

SAKKI näkee lähiopetuksen järjestämisen ensisijaisen tärkeänä pitkään jatkuneen etäopiskelun jälkeen ja vetoaa sekä opiskelijoita että muuta väestöä ottamaan koronarokotteen. Rokotuksilla ja muilla terveysturvallisuuskeinoilla voimme mahdollistaa lähiopetuksen ja muun yhteiskunnan auki pitämisen.