15.02.2021

Nyt työllistetään amikset! Työllistä Amis -kampanja tarjoaa konkreettisen ratkaisun yhteiskunnallisesti polttavaan haasteeseen

Uutiset

Me SAKKI ry:llä ja Tiituksella päätimme, että amikset tulee työllistää. Sen vuoksi käynnistämme 15.2. alkaen Työllistä Amis-kampanjan, jonka tavoitteena on saada mahdollisimman monta ammatillista opiskelijaa työllistettyä. Paikkoja voi tarjota niin työssäoppimiseen koulutus- tai oppisopimuksella kuin esimerkiksi kesätöihin.

Korona on vaikeuttanut varsinkin amisten käytännönläheiseen toimintaan pohjautuvaa opiskelua ja työelämään pääsyä. Työharjoitteluita on peruttu tai siirretty ja moni on joutunut jäänyt ilman tärkeää ensikontaktia työelämään. 40% SAKKI:n kesäkuisen koronakyselyn vastaajista oli kokenut vaikeuksia työpaikan suhteen. Viimeaikaiset tiedot kentältä vahvistavat tämän kehityssuunnan. Osa on menettänyt kesätyön, osalla olemassa olevat työt ovat vähentyneet. Kaikella tällä on myös pidempikestoisia vaikeuksia. Sen ensimmäisen kokemuksen puuttuessa on vaikeampi päästä kunnolla kiinni työelämään jatkossakaan. Myös työpaikat menettävät monta arvokasta, uutta osaamista tarjoavaa tekijää.

Toivomme että kampanjan kautta moni amis saa tärkeitä työssä oppimisen kokemuksia ja moni työpaikka saisi uutta verta ja osaamista, jolla nousta koronan jälkeen uuteen nousuun”, toteaa SAKKI ry:n puheenjohtaja Jutta Vihonen. “Todella moni opiskelija kaipaa pääsyä konkreettisten työtehtävien pariin”, hän lisää.

Kampanjalla saadaan amiksia työllistettyä ja luotua työssäoppimispaikkoja, jotka kantavat pitkälle elämään ja työuralle. Liian pitkin työttömyysjaksojen välttäminen ja tärkeiden työelämäkokemusten saaminen auttaa ylläpitämään osaamista ja voimme välttää sen, että nyt valmistuvat jäisivät väliinputoajiksi.

On hienoa, että voimme yhdessä tarjota konkreettisen ratkaisun yhteiskunnallisesti polttavaan haasteeseen, toteaa Tiituksen Jukka Sierla. “Kannustankin rohkeasti lähtemään mukaan työllistämään amiksia! Nyt on mainio tilaisuus jäädä uusien työnhakijoiden mieleen ja saada parhaat osaajat itselleen.” hän lisää.

Näin osallistut mukaan

Kampanjaan osallistuminen on tehty paikkoja tarjoaville helpoksi. Amiksille tarjottavan paikan voi julkaista maksuttomasti amiksille suositun Tiitus.fi-palvelun kautta, joka on valtakunnallisesti käytössä ammatillisen koulutuksen järjestäjillä. Kampanjaa voi seurata Facebookissa, Instagramissa sekä Twitterissä maanantaina 15.2.2021 kello 9.00 alkaen tunnisteella #työllistäamis. Kuka tahansa voi tukea kampanjaa halutessaan käyttämällä valmiiksi luotuja pohjia (amis.fi/materiaali) sekä tunnistetta #työllistäamis.

Lisätietoa,

Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto – SAKKI ry

Matti Tujula
edunvalvonnan asiantuntija
044 7766 048
[email protected]

Anni Suvisuo
viestinnän asiantuntija
050 4128 949
[email protected]

Tiitus
Jukka Sierla
050 5561 667
[email protected]