12.03.2020

SAKKIn liittokokous siirretään koronaviruksen takia

Uutiset

Hyvät toisen asteen ammatillisten oppilaitosten opiskelijakuntien edustajat ja yhteisöjäsenet,

Suomen hallitus on tänään tiedottanut, että Korona-viruksen leviämisen ehkäisemiseksi yli 500 hengen joukkotapahtumia ei tule järjestää.  Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto – SAKKI ry:n 16. liittokokous, joka oli tarkoitus järjestää liikuntakeskus Pajulahdessa 4.-5.4.2020, on virustartuntojen leviämisen estämiseksi siirrettävä, vaikka kyse onkin pienemmästä tapahtumasta. 

Kiinassa käynnistyi alkuvuonna uuden koronaviruksen aiheuttama COVID-19 -tartuntatautiepidemia. Tähän mennessä tapauksia on todettu yhteensä noin 125 000 maailmanlaajuisesti. 118 maata on raportoinut tartunnoista. Tähän mennessä Suomessa on todettu 109 laboratoriovarmistettua uuden koronaviruksen (COVID-19) aiheuttamaa tautitapausta.

Virus tarttuu ihmisestä toiseen pääasiallisesti pisaratartuntana lähikontaktissa. Virus voi säilyä pinnoilla ja tartunta on mahdollinen myös kosketustartuntana käsien kautta sairastuneen henkilön ysköksistä saastuneiden materiaalien tai pintojen kautta. Arkielämässä omaa tartuntariskiään voi alentaa huolehtimalla käsihygieniasta. Sairastuneiden oireita ovat olleet muun muassa kuume, yskä ja hengenahdistus. Lapsilla ja nuorilla tautia on havaittu vähän ja oireet ovat olleet lieviä, mutta erityisesti yli 70-vuotiaat ja henkilöt, joilla on jokin perussairaus, kuuluvat riskiryhmään. 

SAKKI ry:n säännöissä todetaan liittokokouksesta seuraavaa: Varsinainen liittokokous pidetään joka toinen vuosi huhtikuun loppuun mennessä. SAKKIn hallitus on kuitenkin kokouksessaan 12.3.2020 päättänyt, että liittokokousta ei voida järjestää vakavasta terveysriskistä johtuen. Haluamme turvata jäsenistömme sekä muiden ihmisten hyvinvoinnin, ja noudattaa terveysviranomaisten ohjeistusta.  

Pyrimme järjestämään liittokokouksen vielä vuoden 2020 aikana, kun terveysviranomaisten ohjeistus sen sallii sekä muut järjestelyihin liittyvät tekijät sen mahdollistavat. Seuraamme aktiivisesti THL:n suosituksia ja tiedotamme opiskelijakuntia tilanteen kehittymisestä. 

SAKKI ry pahoittelee tilanteesta koituvaa haittaa. Kiitos ymmärtäväisyydestänne.

Lisätietoja antavat:

Hanna Huumonen
pääsihteeri
050 3100 570

Sara Siponmaa
hallinnon asiantuntja
044 7450 211

Anni Suvisuo
viestinnän asiantuntija
050 4128 949