01.10.2019

SAKKI ottaa osaa Kuopion suruun

Uutiset

Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto SAKKI ry on järkyttynyt Savon ammattiopiston Hermanin toimipisteen tapahtumista Kuopiossa ja ottaa osaa läheisten suruun sekä toivoo loukkaantuneille paranemista. Tämä teko koskettaa paitsi kuopiolaisia, myös kaikkia ammattiin opiskelevia ympäri Suomen.

Kiitämme viranomaisten nopeaa toimintaa ja avun järjestämistä pian tapahtuneen jälkeen. Lisäksi kiitettävää on ollut oppilaitoksen turvallisuusharjoittelu. Jos kaipaat keskusteluapua, voit soittaa mielenterveysseuran kriisipuhelimeen puh. 09 2525 0111. Kuopiolaisille on myös avattu sosiaalipäivystyksen päivystysnumero puh. 044 718 3930. Toivomme, että oppilaitoksissa asiaa voidaan käsitellä turvallisesti henkilökunnan ja opiskelijoiden kesken.

SAKKI muistuttaa kaikkia amiksia, ettei vaikeiden tunteiden kanssa tarvitse jäädä yksin, vaan apua voi hakea joko kriisipuhelimesta tai esimerkiksi oman oppilaitoksen opiskelijahuollosta.

Tällä hetkellä ammatillisissa oppilaitoksissa on käynnissä Hyvinvointivirtaa-viikko, jonka sanoma on entistä tärkeämpi: meidän tulee yhdessä tehdä ennakoivia tekoja hyvinvoinnin ja yhteisöllisyyden vahvistamiseksi. Oppilaitoksissa tulee tehdä yhä enemmän työtä sosiaalisen turvallisuuden parantamiseksi ja tilanteiden kriisiytymisen ennaltaehkäisemiseksi. Sosiaaliseen turvallisuuteen kuuluu esimerkiksi kokemus osallisuudesta ja kiusaamattomuudesta. Yhteiskunnan tulee lisätä resursseja etenkin ennaltaehkäisevään ja saavutettavaan mielenterveystyöhön. 

Elias Tenkanen
puheenjohtaja
044 7530 581
[email protected]

Hanna Huumonen
pääsihteeri
050 310 0570
[email protected]