05.05.2022

Opiskelijakuntatoiminnan opas on julkaistu!

Uutiset

SAKKI ry on luonut opiskelijakuntatoiminnan oppaan tueksi ja avuksi ammatillisten oppilaitosten opiskelijoille, opiskelijakuntien ohjaajille ja muulle henkilökunnalle.

Oppaasta löytyy ohjeita, vinkkejä ja toimintamalleja vaikuttavan opiskelijakuntatoiminnan järjestämiseen ammatillisella toisella asteella. Oppaassa käydään läpi opiskelijakuntatoiminnan perusasiat lähtien opiskelijakunnan hallituksen perustamisesta, roolituksesta ja opiskelijoiden vaikutusmahdollisuuksista. Opas sisältää myös materiaalia, jota voi hyödyntää sellaisenaan tai mallina oman opiskelijakunnan kanssa.

Oppaassa näkyy SAKKIn asiantuntijoiden osaaminen ja opiskelija-aktiivien moninainen kokemus opiskelijakuntatoiminnan järjestämisestä eri oppilaitoksissa ympäri Suomen. Oppaan luomisessa on hyödynnetty lisäksi käytännön kokemusta, jota on kerrytetty oppilaitosyhteistyön kautta Opetushallituksen rahoittamassa Osallistu ja voi hyvin -hankkeessa.

SAKKIn yhtenä keskeisenä tavoitteena on, että jokaisessa ammatillisessa oppilaitoksessa on toimiva ja aktiivinen opiskelijoista koostuva opiskelijakunta sekä opiskelijoita moninaisesti edustava opiskelijakunnan hallitus. Opiskelijakuntatoiminnan oppaan kautta pyrimme konkreettisesti tukemaan tätä tavoitetta.

Toivotamme tämän oppaan myötä menestystä opiskelijakuntatoimintaan!

Opiskelijakuntatoiminnan oppaan löydät materiaalipankista.