29.07.2020

Vakuutettuna vara parempi

Blogit

Teksti on tehty yhteistyössä Turvan kanssa.

Kotivakuutus on fiksuimpia juttuja, joita olen hankkinut. Se ei pelkästään ole turvanani silloin, kun kesäisellä hiekkarannalla uusi matkapuhelimeni särkyy, vaan sain siitä apua myös joutuessani osaksi oikeudenkäyntiä. Kotivakuutus korvasi juristini kuluja, jotka olisivat muuten olleet todella kalliit. Ilman kotivakuutusta olisin ollut pulassa. Siis todella kalliissa, syvässä, tuhansien eurojen kokoisessa pulassa. 

Kotivakuutuksen on hyvä olla todella laaja. Peruskotivakuutus yleensä korvaa tulipalot ja muut, mutta kaiken muun yllättävän varalle kannattaa ottaa mahdollisimman laaja kotivakuutus. Opin itse tämän kantapään kautta. Jos olisin hankkinut kunnon kotivakuutuksen aiemmin, olisin säästänyt pitkän pennin rikkimenneiden puhelinten, kameroiden ja kaiken muun elämään kuuluvan irtaimiston muodossa. Onneksi vakuutukseni oli jo ollut hyvän aikaa voimassa, kun oikeudenkäyntikeissini tuli vastaan.

Vasta myöhemmin opin, että  hyvä kotivakuutus on apuna silloin kun joutuu itse rikoksen uhriksi. Tai jos kokee tulleensa huijatuksi asuntokaupoissa. Tätä osaa kotivakuutuksesta kutsutaan oikeusturvavakuutukseksi. Käytännössä se korvaa kustannuksia silloin, kun joudut käyttämään juristin apua yksityiselämään liittyvissä rikos-, hakemus- ja riita-asioissa.
Kesää ajatellen kannattaa laittaa vakuutusasiat kuntoon. Jos olet SAKKIn jäsen, sinulla on jo nyt voimassa Turvan matkustajavakuutus sekä vapaa-ajan tapaturmavakuutus pysyvän haitan varalle. Lisäksi SAKKIn jäse­ne­nä Turva tarjoaa sinulle kaik­kein parhaim­mat edut: saat heti 10%:n a­len­nuk­sen koti,- henkilö‐ ja kasko­va­kuu­tuk­sis­ta. Lue lisää täältä.

Kirjoittanut: Hanna Huumonen, pääsihteeri