14.12.2021

SAKKIn puheenjohtaja Jutta Vihonen ei hae jatkokautta huhtikuisessa liittokokouksessa

Uutiset

On joulukuu ja vuoden vaihteen jälkeen on aika suunnata jo katseet kohti seuraavaa liittokokousta. Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto – SAKKI ry:n nykyinen puheenjohtaja Jutta Vihonen on ilmoittanut, että huhtikuisessa liittokokouksessa on aika jättää SAKKI tuoreempien amisten käsiin ja ettei hän ole käytettävissä jatkokaudelle puheenjohtajaksi. 

“Olen tullut SAKKIn aktiiviksi vuonna 2016 opiskellessani Kuopiossa. Tuleva liittokokous järjestetään niin ikään Kuopiossa, mikä olisikaan parempi tapa sulkea ympyrä. Pohdin vuonna 2019 liiton 1. varapuheenjohtajana pitkään, onko minulla enää annettavaa SAKKIlle. Tulin tuolloin tulokseen, että on ja nyt olen (tai kevääseen mennessä olen) antanut kaiken osaamiseni SAKKIlle”, Vihonen toteaa.

Liittokokous järjestetään 23.-24.4.2022. Uusi hallitus aloittaa tehtäviinsä perehtymisen toukokuussa ja aloittaa virassaan 1.6.2022. Tulevan puheenjohtajan odotetaan pystyvän sitoutuvan perehdytykseen kokopäiväisesti jo toukokuun puolivälistä asti.

“SAKKIn puheenjohtajuus ja ylipäätään kaikki tämä aika on ollut hurjan opettavaa. Olen löytänyt vaikuttamisesta uusia puolia ja tapoja, ennen kaikkea olen saanut nähdä nykyisen hallituksen jäsenten kasvutarinoita. Olen päässyt koulutuspolitiikan näköalapaikalle, mistä varmasti on tulevaisuudessa hyötyä. Pandemia on tuonut omat puolensa ja puolustettavat seikkansa”, Vihonen kuvailee tähänastista kauttaan.

“Ja vaikka liittokokous järjestettäisiinkin muualla, kuin Kuopiossa, olisi päätös sama”, hän naurahtaa.

Vihonen kannustaa lämpimästi ja ennakkoluulottomasti kaikkia ammattiin opiskelijoita pohtimaan, voisiko juuri sinusta tulla uusi SAKKIn luottamustoimija. Liittokokouksessa valitaan puheenjohtajan lisäksi 1-2 varapuheenjohtajaa, 7-10 hallituksen varsinaista jäsentä sekä 1-4 varajäsentä. 

Nähdään liittokokouksessa huhtikuussa!