25.02.2022

SAKKI peräänkuuluttaa solidaarisuutta ja antirasismia kriisin keskellä

Kannanotto

Venäjä on eilen torstaina 24.2.2022 aloittanut hyökkäyssodan Ukrainaa vastaan. SAKKI ry tuomitsee jyrkästi Venäjän Ukrainaan kohdistamat sotatoimet.

“Olemme myös SAKKIssa syvästi järkyttyneitä Ukrainan tapahtumista. Haluamme osoittaa tukemme paikalliselle ammatilliselle opiskelijaliikkeelle ja kaikille sodasta kärsiville”, kommentoi SAKKIn puheenjohtaja Jutta Vihonen.

Ukrainaa on tuettava nyt kaikin mahdollisin tavoin. Euroopan ja koko kansainvälisen yhteisön tulee tehdä yhdessä töitä Venäjän toimien pysäyttämiseksi, rauhan edistämiseksi ja viattomien suojelemiseksi. Suomen tulee etsiä keinoja lisätä apua Ukrainalle.

Vaikeassa tilanteessa meidän on kuitenkin tärkeää pitää mielessä solidaarisuus myös niitä tavallisia venäläisiä kohtaan, joilla ei ole osuutta valtionjohdon sotatoimiin, ja jotka yhtä lailla vastustavat hyökkäystä. Monet Suomessa opiskelevat amikset ovat Venäjän kansalaisia tai juuriltaan venäläisiä. Emme saa antaa tilaa rasismille.

Jos koet huolta tai ahdistusta tilanteesta johtuen, voit olla yhteydessä esimerkiksi Mieli ry:n kriisipuhelimeen tai Sekasin-chatiin. Myös Suomen Punaisen Ristin nettisivuilta voit saada tukea aiheen käsittelyyn. Mikäli sinulla on mahdollisuus, voit auttaa Ukrainan kriisissä tekemällä lahjoituksen esimerkiksi Punaiselle Ristille tai Unisefille, jotka toimittavat alueelle humanitääristä apua. 

Huomenna lauantaina 26.2.2022 järjestetään eduskuntapuolueiden nuorisojärjestöjen toimesta We Stand With Ukraine -mielenosoitus. Rauhanmielenosoitus lähtee liikkeelle klo 12 Esplanadin puistosta ja liikkuu Venäjän suurlähetystön suuntaan. SAKKI kannustaa osallistumaan mielenilmaisuun.

Lisätietoja:

JUTTA VIHONEN

Puheenjohtaja

044 7530 581

[email protected]