29.09.2021

Mitä opin media-alan harjoittelussa

Blogit

Ennen kun aloitin työharjoitteluni Keudalla niin minua jännitti hieman. Pohdin, että miten opin käyttämään valokuvaus- ja videonkäsittelyohjelmia, koska olin käyttänyt niitä vain vähän vapaa-ajalla. Nyt kuitenkin tässä parin kuukauden harjoittelun aikana olen huomannut miten helppoa ohjelmia on käyttää ja kun vastaan tulee jokin este tiedän, että aina voi kysyä neuvoa työkavereita. 

Harjoittelun aikana olen päässyt ottamaan valokuvia markkinointia varten, tekemään videoita TikTokiin, muokkaamaan kuvia sekä tekemään erilaisia postauksia sosiaaliseen mediaan. Olen myös päässyt tutustumaan Keudan henkilökuntaan sekä oppinut miten eri editointiohjelmat toimii. 

Olen myös oppinut miten otetaan hyviä kuvia ja miten sanasta videosta saa editoitua sopivat versiot niin YouTubeen kun TikTokiin. Olen myös oppinut käyttämään uusia ohjelmia, kuten Rush. Pystyvideoiden editoiminen TikTokiin tai Instagram storyyn on tämän kautta helpompaa.

Kirjoittaja on SAKKIn hallitukse jäsen Niko Nyholm, joka suorittaa harjoittelua Keudan ammattiopistossa.