14.12.2022

Kiitos Vaikuttajakoulutuksesta, Allianssi!

Blogit

SAKKIn puheenjohtajisto osallistui Allianssin järjestämään Nuorten vaikuttajakoulutukseen tänä syksynä. Koulutukset järjestettiin Hotelli Haagassa Helsingissä ja se oli jaettu kahteen osaan – kaksi päivää syyskuussa ja kaksi päivää marraskuussa.

Koulutuksen päätavoite oli kehittää nuorten lobbaustaitoja,  johtamistaitoja ja opettaa median käyttöä. Se oli myöskin mahtava mahdollisuus tutustua monipuolisiin ihmisiin eri järjestöistä ja eri taustoista, kenen kanssa jatkossa voi tehdä tehokasta yhteistyötä.

Koulutuksen osallistujat ovat myös päässeet kuuntelemaan nykyisiä valtakunnallisia päättäjiä tapahtuman avaajaisseminaarin aikana – puhujavieraina oli entinen europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari, maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen ja politiikan toimittaja Erno Laisi. Seminaarin aiheena oli ”Nuorisopolitiikka ennen, nyt ja huomenna.”

Seminaari ei ollut ainut mahdollisuus keskustella vaikuttajien kanssa – koulutuksen ohjelma sisälsi myös erilaisten aktivistien puheenvuoroja. Syyskuussa avoimeen keskusteluun vieraina oli kutsuttu Markus Drake – suomenruotsalainen kansalaisaktivisti ja eduskuntavaaliehdokas Minja Koskela.

Saman viikonlopun aikana oli kunnia osallistua politiikan toimittajan Robert Sundmanin vetämiin media-setteihin. Pääsimme muun muassa keskustelemaan median pelisäännöistä, toimittajien odotuksista ja käytännöistä sekä vaikuttavien tekstien ja julkisten puheiden periaatteista.

Marraskuussa puheenvuoroja pitäneet vaikuttajat olivat tamperelainen vaikuttaja Perttu Jussila, kirjailija ja entinen kansanedustaja Rosa Meriläinen, europarlamentaarikko Henna Virkkunen, sekä sosiaali- ja terveysministeriön osastopäällikkö Päivi Sillanaukee.

Tämän lisäksi Allianssin asiantuntijat ja toiminnanjohtaja ovat vetäneet ”Tietoa ja ratkaisuja nuorten hyvinvoinnista Suomessa ja Euroopassa sekä työkaluja niiden edistämiseen” ja  ”Johtamiskoulutus: mitä johtamisesta ei yleensä sanota ääneen?”- ohjelmanumeroita, jotka ovat tuoneet uusia näkökulmia ja asettaneet uusia tavoitteita nuorten vaikuttajien toimintaan jatkossa.

Ohjelman osana oli myös vierailu Suomen ekonomit ryn toimistolla, jossa yrityksen edustajat ovat kertoneet työmarkkinoista ja vaikuttamisesta.

”Vaikuttajakoulutus oli todella hyödyllinen ja inspiroiva setti vaikuttamisuraa aloittelevalle, tai jo kokemusta ja osaamista omaavalle nuorelle. Vaikuttajakoulutuksessa saimme tärkeää tietoa erinäisistä vaikuttamisen keinoista, väylistä ja kanavista. Päällimmäisenä jäi käteen ehkä se, ettei tarvitse olla tietynlainen, tai mitään tiettyä taustaa omaava, jotta voi tulla merkittäväksi vaikuttavaksi kasvoksi”, kommentoi SAKKIn 2. varapuheenjohtaja Patrik Tanner.

Blogin on kirjoittanut SAKKIn varapuheenjohtajat Uliana Musakina ja Patrik Tanner.